Kaartensets

Overvloed en gebrek  zijn parallelle werkelijkheden. Elke dag kies ik zelf in welke ik wil zijn’. Een citaat van Sarah Breathnack op  een kaartje uit de set ‘Appreciative Living’. Met op de achterkant een vraag: ‘Op welke manieren ervaar jij  overvloed of rijkdom in je leven?’

In de zomer van 2008 maken we kennis met deze inspirerende en praktische kaartenset. We ontmoetten Jackie  Kelm, maker van de Amerikaanse set, op een Appreciative Inquiry congres in  Florida. We zijn met haar gaan samenwerken door onder andere de kaartjes te vertalen en opnieuw uit te geven.  40 kaartjes met een citaat op de ene kant en enkele vragen of een opdracht aan  de andere kant. Bedoeld om te inspireren en te activeren. En zo werken ze ook!  Wij zetten ze bijvoorbeeld  in bij coaching, bij het openen van een bijeenkomst, voor persoonlijke inspiratie of om cadeau te geven. Om zelf een kaartenset te bestellen, ga dan naar bestelformulier.

Kaartenset Groeien-met-Lef  
Leven vanuit waardering

Voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar hebben Dineke Bakker (co-auteur), Jeff Wilke (illustrator) en ik een nieuwe kaartenset gemaakt gebaseerd op Appreciative Living, Growth mindset en talentontwikkeling. De set is bedoeld om kinderen te begeleiden in het richten van hun aandacht op wat ze waarderen in zichzelf en in het leven. Zeker in moeilijkere tijden, of als je je uitgedaagd voelt in de opvoeding, helpen de kaartjes om te kiezen voor het goede in je leven en van daaruit met lef te groeien.
De kaartjes hebben op de voorkant een motto. Het motto inspireert. Het zijn vrolijke gedachten en aanmoedigingen. Een voorbeeld is een uitspraak van Dr. Seuss: “Je hebt hersenen in je hoofd, voeten in je schoenen en je kunt zelf kiezen welke kant je op gaat.”

Net als bij de Appreciative Living kaartjes voor volwassenen, wordt de inspiratie opgevolgd op de achterkant met enkele passende vragen en/of opdrachten. Deze zijn onderverdeeld in 3 stappen, namelijk 1) waarderen, 2) dromen en 3) in actie komen. De kaartjes doen een beroep op de verbeeldingskracht en zetten aan tot actie en verbinding. In de bijgevoegde groeigids zijn meer dan 20 ideeën te vinden over hoe je met de 41 kaartjes kunt werken en zo je waarderingsspieren te trainen.

“Zojuist heb ik mogen gluren in de mooie kaartjes! En ik word er blij van. Prachtig vorm gegeven en de vragen zijn zo uitnodigend en waarderend. Een aanrader voor iedereen die met kinderen werkt! Dank je wel Dineke Bakker en Anja Doornbos voor deze schat!” Els Spronk, auteur van ‘Blij met mij! Talent en veerkracht van je kind versterken’

“Anja en Dineke zijn twee professionals die doordrongen zijn van de waarderende benadering en de positieve psychologie. Zij vertalen de belangrijkste principes uit die benaderingen naar een zeer concrete en handige tool voor kinderen.” Luk Dewulf, auteur van ‘Ik kies voor mijn talent’.

Om zelf een kaartenset te bestellen, ga je naar bestelformulier.

Kleurplaat stap 1 Groeien-met-Lef: Waarderen